Francesc Canals revela els últims avenços en detecció de proteïnes en el Curs d’Estiu sobre El Projecte Proteoma Humà de l’Escorial

El Grupo de Proteòmica de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) participa en el Projecte Proteoma Humà (HPP) i concretament de l’estudi del cromosoma 16.

Durant la conferència anual de Hupo (Human Proteome Organization) a Sydney el mes de setembre de 2010, la comunitat proteòmica va anunciar oficialment el llançament del Projecte Proteoma Humà (HPP) centrat en un enfocament cromosòmic (C-HPP), per caracteritzar l’expressió, abundància i localització d’almenys una isoforma proteica codificada per cadascun dels 20.300 gens que posseeix el genoma humà. Aquests treballs seran complementats per aproximacions enfocades a estudiar les proteïnes identificades en el seu context biològic i en relació a les malalties en les que aquestes poden estar implicades (B / D-HPP, Biology / Disease HPP).

El Grupo de Proteòmica de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) participa d’aquest gran estudi internacional i concretament de l’estudi del cromosoma 16. Per revelar els últims avenços en detecció de proteïnes en aquest i altres contextos, el Dr Francesc Canals, cap del Grupo de Proteòmica de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), ha estat convidat com a ponent al curs d’estiu El Projecte proteoma Humà: Eines per al seu Estudi i Aplicacions Biomèdiques, que se celebra del 22 al 24 de juliol, dins dels XXVI Cursos d’Estiu 2013 de la Universidad Complutense de Madrid (UCM) a El Escorial (Madrid), referent entre els programes de formació en època estival.

El Dr Canals pronunciarà a les 10:00 hores la primera conferència del dia 23 de juliol, amb el títol Detecció de proteïnes mitjançant estratègies dirigides (SRM) i no dirigides (“Shotgun”, LC-MS-MS). Posteriorment, a les 16:30 hores, el Dr Canals intervindrà, al costat d’altres destacats ponents, a la taula rodona titulada Assignació d’isoformes proteiques per espectometria de masses. Altres eines per a l’estudi del proteoma, que moderada per Juan Pablo Albar, del Centre Nacional de Biotecnologia, del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) i codirector del curs.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.