Les noves teràpies en el càncer de mama, tema del nou curs del cicle de tallers per a pacients

vhio-cancer-mama

En els últims anys, la recerca ha servit per anar desenvolupant noves teràpies i fàrmacs per al càncer de mama. Aquest fet, sumat al diagnòstic precoç, ha servit per, a poc a poc, millorar la supervivència en una malaltia que s’estima que a Espanya afecta 100.000 dones, amb 25.000 nous casos diagnosticats cada any. Aquestes noves teràpies han servit perquè més del 85% d’aquestes pacients aconsegueixin curar-se, encara que algunes malauradament són diagnosticades quan el tumor es troba en un estat avançat i altres recauen al llarg del temps.

Per parlar d’aquestes noves teràpies i la importància que encara té la recerca en la lluita contra el càncer de mama, en el marc del cicle de tallers per a pacients que organitza el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH), en col·laboració amb la Fundació AstraZeneca, es va dedicar una sessió a abordar aquest tema, i l’encarregada d’impartir-la va ser la Dra. Cristina Saura, investigadora principal del Grup de Càncer de Mama de VHIO i cap de la Unitat de Càncer de Mama de l’HUVH.

“Durant la xerrada vam repassar els avenços que s’han produït en els últims anys en el tractament de les pacients amb càncer de mama i l’aprovació de nous fàrmacs en aquest context. Així mateix, vam veure la importància que la recerca ha tingut en aquests avenços recents i com la participació en un assaig clínic pot suposar no només un avenç científic, sinó un benefici per a la pacient que es tracta en aquest assaig”, va explicar la Dra. Saura, que també va assenyalar que durant la sessió es van repassar, a més, els tipus d’assajos en els quals es pot participar i les diferències que hi ha. Al final hi va haver com sempre un torn de preguntes per resoldre els dubtes generats al voltant de la qüestió.

Un cicle de tallers per educar

Aquest curs s’emmarca en la cinquena edició del cicle de tallers per a pacients de càncer de mama que dirigeix un cop més la Dra. Marta Capelán. El seu objectiu torna a ser educar i formar les pacients en temes tan diversos com els aspectes físics, emocionals i socials del càncer de mama.

“Considerem que l’educació de les pacients és un pilar fonamental en el tractament del càncer de mama. L’objectiu d’aquestes xerrades és que les pacients disposin d’eines i coneixements per a la gestió dels efectes secundaris, emocionals i altres assumptes d’interès. Tot això amb la intenció que les pacients en siguin participants actives”, va explicar la Dra. Capelán.

El cicle finalitzarà el 20 de juny de 2019, i tindrà lloc un dijous de cada mes d’11.00 a 13.00 hores a la sala d’actes de l’edifici maternoinfantil de l’Hospital Vall d’Hebron. Aquestes seran les pròximes xerrades que s’impartiran:

Calendari 2018-19

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.