El Corte Inglés s’uneix amb l’AECC per finançar un projecte d’investigació del càncer de mama hereditari

 ● El projecte, en el que hi participa la Dra. Cristina Cruz Zambrano del VHIO, investiga noves alternatives terapèutiques per aquelles dones amb càncer de mama que malgrat el tractament pateixen una recaiguda de la malaltia

• El Corte Inglés, la setmana passada va intensificar la seva col•laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), en suport de la recerca en càncer de mama familiar dirigit pels equips d’experts d’investigadors del VHIO i metges investigadors a la Vall d’Hebron Campus Hospitalari

La investigació per la lluita contra el càncer rep un nou impúls. L’equip d’investigació del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), en el que s’integra la Dra. Cruz Zambrano, receptora d’aquesta beca, rebrà 135.000 euros finançats per l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) en col•laboració amb El Corte Inglés, per seguir amb la seva investigació els pròxims tres anys.

L’equip del VHIO treballa en el desenvolupament de nous tractaments terapèutics més efectius per aquells grups de dones amb càncer de mama que malgrat han estat tractades amb cirurgia i quimioteràpia pateixen noves recaigudes. En concret, la investigació, en la que participaran 50 pacients, se centra en el càncer de mama hereditari causat principalment per mutacions als gens BRCA1 i BRCA2, que afecta habitualment a dones joves i de forma molt agressiva.

La investigació està conformada per un equip multidisciplinari d’experts, que inclou a la mateixa Dra. Cristina Cruz, a més dels grups dirigits per Judith Balmaña, Investigadora Principal del Grup d’Alt Risc i Prevenció del Càncer i del mateix programa de l’Hospital Universitari Vall d’ ‘Hebron (HUVH), i coordinadora del projecte, així com la Dra. Violeta Serra, investigadora principal del grup de Terapèutica Experimental del VHIO, al costat de Cristina Saura, Cap del Programa de càncer de mama a HUVH i investigadora principal del grup de càncer de mama i melanoma del VHIO.

Els tumors generats per aquests tipus de mutacions tenen reduïda la capacitat de reparar l’ADN i per aquest motiu el tractament amb quimioteràpia basat en fàrmacs que lesionen l’ADN sol ser efectiu contra aquests tumors.

No obstant, hi ha un percentatge de pacients que malgrat ser tractades amb cirurgia i quimioteràpia, acaben patint una recaiguda de la malaltia. Per això, l’objectiu principal de la investigació de l’equip de la Dra. Cruz del VHIO, és buscar nous tractaments que signifiquin una alternativa terapèutica per aquest grup de pacients en concret.

“Realitzarem una investigació a fons de les cèl•lules tumorals per veure les diferencies que tenen aquests gens respecte als de les pacients que sí que es curen. Conèixer com són ens ajudarà a saber com tractar-los i a desenvolupar nous tractaments”, ha explicat la Dra. Cruz.

“El càncer de mama és avui en dia una malaltia amb altes taxes de curació. Hem de centrar els nostres esforços d’investigació en aquells casos en els que el càncer reapareix, per millorar encara més les expectatives de curació”, afegeix l’especialista. “És gràcies a aquest generós suport rebut d’El Corte Inglés, en col•laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), que nosaltres serem capaços de seguir contribuint a l’avenç de descobriments contra el càncer de mama hereditari i en última instància millorar els resultats per als pacients que pateixen de recaiguda de la malaltia “, conclou.

La doctora Cruz, oncòloga mèdica de professió, realitza des de l’any 2011 investigació clínica i traslacional al VHIO, amb especial atenció en el càncer de mama hereditari. És beneficiària d’una ajuda d’investigació de la Fundació Científica AECC des del 2015. Aquestes ajudes, que es gestionen a través de concurs públic, s’otorguen a projectes que avalua l’Agència Nacional d’Avaluació i Prospecció del Ministeri d’Economia. L’equip del VHIO, en el que s’integra la Dra. Cruz, qui ha rebut aquesta beca, va presentar el seu projecte l’any passat en una convocatòria en la que van concòrrer 180 sol•licituds, i de les que finalment es van concedir 14.

###

Per a més informació contactin amb:

Amanda Wren • Directora de Comunicación, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) • Tel. +34 695 207 886 awren@vhio.net
 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.