VHIO ha participat un any més al Festival de la Ciència

WEB-mosaic-festival-de-la-ciencia-5

Amb l’objectiu d’apropar la ciència a un públic no especialitzat naixia fa 12 anys a Barcelona el Festival de la Ciència. Des de llavors, l’esdeveniment no ha deixat de créixer fins a esdevenir una de les cites més importants de divulgació científica que es fan a Barcelona. I com no podia ser d’una altra manera, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) hi ha pres part, un any més, i ha aportat el seu petit gra de sorra per aconseguir que la ciència arribi a tots els públics.

Aquest any, el Festival de la Ciència s’ha celebrat el cap de setmana passat, els dies 9 i 10 de juny, al Parc de la Ciutadella. L’èxit d’anteriors edicions ha motivat que cada any s’hagin anat ampliant les activitats, fins a arribar a un total més de 230 activitats, que han inclòs propostes orientades a tot tipus de públic, des de nens de totes les edats fins a adults, amb algunes de dirigides a un públic més juvenil, per tal d’oferir alternatives per a qualsevol edat.

La participació del VHIO s’ha centrat en la jornada de diumenge amb diverses activitats dins el Festival, i en aquesta edició se n’han presentat moltes de noves. D’aquesta manera, el Dr. Orland Díez, investigador principal del Grup d’Oncogenètica del VHIO, i diversos membres del seu laboratori, es van encarregar de fer dues demostracions adreçades a joves de més de 16 anys en què se’ls ensenyava com es podia llegir l’ADN. I a través d’aquesta activitat s’ha acostat un públic familiar a la manera com es treballa en aquest laboratori del VHIO. També diverses investigadores del VHIO, del Grup de Terapèutica Experimental, del Grup de Factors de Creixement, del Grup de Dinàmica de la Cromatina en Càncer i del Grup de Plasticitat Cel·lular i Càncer, han estat les responsables d’impartir un taller per a joves d’edats entre els 12 i els 14 anys, durant el qual s’ha explicat amb peces de construcció en què consisteixen les mutacions genètiques. La realitat és que s’han acostat al taller nens d’edats compreses entre els 8 i els 13 anys, i les investigadores han hagut de fer un exercici d’improvisació important per conduir el taller.

A banda d’aquestes dues activitats, també s’han dut a terme en el marc del festival dues microxerrades. La primera portava per títol Què li passa a una cèl·lula perquè esdevingui un tumor?. Va ser una xerrada adreçada a un públic adult que va impartir la Dra. Elena Senís, del Grup de la Plasticitat Cel·lular i Càncer del VHIO. Posteriorment, també per a adults, Estela Carrasco i Adrià López, assessors genètics del Grup de Recerca d’Alt Risc i Prevenció del Càncer i investigadors del grup amb el mateix nom del VHIO, han impartit la segona microxerrada amb el títol Els estudis genètics em poden dir si tindré càncer?.

Pel VHIO, la divulgació de la ciència és sempre una prioritat, per això no s’ha desaprofitat l’excel·lent oportunitat que ha suposat la celebració del Festival de la Ciència, on el VHIO ha participat tots aquests anys i amb la qual ha renovat el seu compromís un cop més.

###

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.