Ausonia i l’AECC grans aliats de VHIO en la lluita contra el càncer de mama

ausonia_editora_8_420_1
Dr. Joaquin Arribas durant la Roda de premsa d’Ausonia en el marc del Dia Mundial del Càncer de Mama
  • El suport d’Ausonia ha servit perquè el Dr. Arribas pugui dur a terme la seva investigació
  • La immunoteràpia és una nova via d’abordatge per el tractament del càncer amb prometedors resultats

La lluita contra el càncer requereix la suma de molts esforços: investigadors, institucions públiques, empreses privades i la pròpia societat. El treball conjunt de tots ells ha servit per anar guanyant batalles i aconseguir reduir en els últims anys la mortalitat associada al càncer. Tot i així, falta encara camí per recórrer. Per això resulten tan importants el suport d’iniciatives com la de Ausonia, qui aquesta mateixa setmana celebrava els seus deu anys donant suport a la investigació.

En tot aquest temps, Ausonia ha aportat ja un milió d’euros a la investigació, com a mostra del seu compromís amb una malaltia que afecta 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida. La firma, així es va explicar en una roda de premsa celebrada a Madrid fa pocs dies, en el Marc del Dia Mundial del Càncer de Mama, en la qual va participar el Dr. Joaquin Arribas, director del Programa de Recerca Preclínica del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). El Dr. Arribas és un dels investigadors que han pogut desenvolupar la seva activitat en els darrers anys de la mà d’Ausonia.

El Dr Arribas també va estar present en l’acte que l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) va celebrar el passat mes de setembre a Madrid, i on, a més de reconèixer l’aportació d’Ausonia a la lluita contra el càncer durant aquests 10 anys, es van donar a conèixer les últimes beques concedides per l’organisme, entre les quals una vegada més, hi va haver destacada presència d’investigadors de VHIO.

Desenvolupant la immunoteràpia contra el cáncer de mama

El treball del Dr. Arribas se centra en un càncer de mama particularment agressiu: el HER2 +. El seu treball serveix per desenvolupar un nou fàrmac que s’està testant en models preclínics demostrant prometedors resultats. Aquest nou fàrmac, amb el qual es reprograma el propi sistema immunitari de la pacient, podria ajudar a un 10% de les pacients amb càncer de mama. “Estem desenvolupant noves teràpies i nous fàrmacs per impedir el creixement d’aquest tumor. En concret desenvolupem ‘drogues’ per guiar al nostre propi sistema immune cap al càncer de mama. Així el nostre sistema immune reconeix les cèl·lules del tumor com una cosa estranya i les elimina. Però el concepte d’usar el propi sistema immune per tractar tumors podria aplicar-se també per a altres teixits”, explica el Dr. Arribas.

En la seva investigació, l’equip del Dr. Arribas ha aconseguit no només controlar el creixement tumoral, sinó que el propi sistema immunitari reconegui al càncer de mama com una cosa estranya i l’elimini. Aquest és un dels fonaments de la immunoteràpia, un nou abordatge per el tractament de la malaltia que ja està donant resultats molt prometedors en altres tipus de tumors.

Aconseguir reduir la mortalitat associada al càncer de mama suposaria un avanç molt important tenint en compte que aquest és amb diferència el tipus de càncer més prevalent entre les dones i la principal causa de mortalitat per càncer a Espanya entre les pacients, segons les dades donades a conèixer per la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) en el seu últim estudi amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer.

###

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.