#VHIOTalks planta cara al càncer des del coneixement

VhioTalks_1_redes_logosok_V2_catala_banner
  • El cicle Vall d’Hebron Cancer Talks by VHIO neix amb l’objectiu d’apropar els darrers avenços en recerca i nous tractaments en càncer a la ciutadania en particular i als pacients de càncer i els seus familiars en particular

 

Avui, Dia Mundial del Càncer, Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d’Hebron, presenta el cicle Vall d’Hebron Cancer Talks by VHIO. Aquesta iniciativa, que estrenem aquest febrer, coincidint amb el mes en què es visibilitza la malaltia oncològica, constarà de 10 xerrades dirigides a la ciutadania en general i als pacients oncològics i als seus familiars en particular. Aquestes xerrades, repartides al llarg de l’any fins a completar el cicle al mes de desembre, formen part del Programa de Participació de Pacients i Ciutadania que VHIO ha desenvolupat com a Centre d’Excel·lència Severo Ochoa, amb l’objectiu d’educar el pacient i la ciutadania en oncologia (recerca i coneixement del càncer) per empoderar-los en la presa de decisions.

 

Les xerrades es duran a terme a l’Espai Artchimboldi i això no és casual. S’ha buscat la complicitat d’aquest espai i dels seus moderadors per dur-les fora de l’àmbit hospitalari amb la voluntat d’apropar-les al públic i no demanar al públic que sigui qui s’apropi a casa nostra.

 

S’han buscat les temàtiques que puguin resultar més interessants, per la novetat, l’aplicabilitat, o la freqüència en què es donen. Amb el títol compartit “Parlem sobre recerca i tractament del càncer?” es presentaran els darrers avenços en recerca oncològica: teràpies avançades, noves estratègies, efectes secundaris…, sempre buscant respondre el màxim de preguntes i també donar protagonisme als pacients, a qui reservem un espai especial. Totes les xerrades incorporen la mirada del pacient, una peça clau en la recerca clínica, i comptem amb la seva implicació per continuar avançant en la lluita contra la malaltia.

Cada xerrada, a més d’experts de renom, tindrà un moderador d’excepció entre divulgadors i periodistes i també la visió d’un pacient expert en la matèria. Amb aquest triplet volem que la ciutadania hi trobi un espai on assistir a fer un cafè a mitja tarda i ampliar el seu coneixement sobre un tema d’interès i de rellevància com és el càncer.

Us esperem a l’Espai Artchimboldi, al carrer Roselló 231 de Barcelona, de 18 a 19 h.

Aquí us podeu decarregar el programa complet de les Vall d’Hebron Cancer Talks by VHIO. Parlem sobre recerca i tractament del càncer?

 

15/02/2023 Què aporta el microbioma en el diagnòstic i el tractament del càncer?

Josep Tabernero, director de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Paolo Nuciforo, cap del Grup d’Oncologia Molecular del VHIO. Pacient expert: Carlos Hué, vicepresident EuropaColon Espanya. Moderador: Josep Corbella, periodista de La Vanguardia especialitzat en ciència i salut

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/p53zVFKRK3

 

 

21/03/2023 Biòpsies, què ens permeten saber del nostre càncer?

Susana Aguilar, coordinadora del Programa de Prescreening Molecular i responsable de la VHIOTECA del VHIO. José Jiménez, supervisor del Laboratori d’Oncologia Molecular i Responsable de Qualitat del VHIO. Pacient experta: Marta Pucurull. Moderadora: Jessica Mouzo, periodista d’El País especialitzada en ciència i salut

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/MHwSnbFkyf

 

 

24/04/2023 Teràpia CAR-T Una nova opció de tractament per a les malalties de la sang?

Pere Barba, MD, PhD. Director del Programa CAR-T del Servei d´Hematologia de l´Hospital Universitari Vall d’Hebron. Gloria Iacoboni, metge adjunta del Servei d’Hematologia, Unitat CAR-T i Unitat de Limfomes de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Pacient expert: Jordi Ros. Moderador: Luis Quevedo, comunicador i divulgador científic

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/DrSzrNTavt

 

23/05/2023 Qüestions pràctiques a Melanoma: del laboratori al pacient

Eva Muñoz-Couselo, investigadora del Grup de Càncer de Mama i Melanoma de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i oncòloga mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Juan Ángel Recio, cap de Grup de recerca biomèdica a Melanoma de la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Pacient expert: Enric Barba. Moderador: Jesús Méndez, periodista i escriptor científic

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/FxGx6F9G5X

 

6/06/2023 Efectes secundaris. Parlem d’experiències, compartim realitats

Alex Sierra, infermer del departament de VHIOTECA. Sonia Valverde, supervisora d’infermeria. Pacient expert: TBD. Moderadora: Purificació Barceló, periodista de Catalunya Ràdio especialitzada en salut i ciència

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/YLPdz6gdnM

 

26/06/2023 Com abordar el càncer renal? Una mirada integral

Cristina Suárez, Investigadora sènior del Grup de Tumors Genitourinaris, del Sistema Nerviós Central i Sarcoma del VHIO. Enric Trilla Herrera, cap del Servei d’Urologia i Trasplantament Renal de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Pacient expert: TBD. Moderador: TBD

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/0KsP00sUAw

 

13/09/2023 Teràpia cel·lular en tumors sòlids

Elena Garralda, codirectora del Programa de Recerca Clínica de VHIO i directora de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer (UITM) – CaixaResearch. Alena Gros, cap del Grup d’Immunoteràpia i Immunologia de Tumors del VHIO. Pacient: TBD Moderador: Pere Estupinyà, divulgador científic, periodista i presentador d’El caçador de cervells a La 2 de TVE

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/2dQ3E742LD

 

17/10/2023 Futur en càncer de pàncrees. La col·laboració necessària de pacients, investigadors i metges

Teresa Macarulla, cap del Grup de Tumors Gastrointestinals i Endocrins del VHIO. Tian Tian, líder preclínic del Grup de Recerca Traslacional del Càncer Gastrointestinal Superior. Carles Fabregat, oncòleg mèdic de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Pacient: TBD. Moderador: Pere Renom, biólogo y divulgador Televisió de Catalunya.

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/xx0WRuKG06

 

10/11/2023 Com podem conèixer el risc individual de desenvolupar càncer de mama?

Judith Balmaña, cap del Grup de Genètica del Càncer Hereditari. Adrià Lopez, assessor genètic a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Joan Brunet, director de genètica clínica del càncer de l’ICO. Pacient: TBD. Moderador: Carles Aguilar, periodista audiovisual i director del programa En bones mans d’Onda Cero

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/CdS8jnrzwy

 

14/12/2023 La salut sexual i el càncer

Lorena Fariña, oncòloga mèdica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Carmen Garcia, oncòloga mèdica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Pacient: TBD. Moderador: TBD

Inscriu-te aquí: https://forms.office.com/e/uxthiXWW0w

 

Related Posts