Nova edició de la Pink Run Mir, una cursa a favor de la investigació del càncer de mama lobulillar

Pink_Run_Mir

El proper 16 d’octubre tindrà lloc la 5a edició de la Pink Run Mir, una cursa solidària que cerca reunir fons per a la investigació del càncer de mama. Organitzada per les associacions Sin Teta Hay Paraíso i Joventut Atlètica Montcada, juntament amb l’Ajuntament de Montcada i Reixac, els fons d’aquesta edició es destinaran al projecte ‘El lobulillar també existeix’ per redefinir el pronòstic del càncer de mama lobulillar que es realitza al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

Corrent o caminant, en solitari, en grup o en família, la idea és recórrer un circuit de 3 quilòmetres que tindrà tant la sortida com la meta davant del pavelló Miquel Poblet de Montcada i Reixac. També és possible fer un donatiu per a aquells que no puguin acudir a la prova el dia 20 d’octubre. Per obtenir més informació sobre l’esdeveniment, podeu accedir a la pàgina web: https://nonstoprun.com/pinkrun/

 

El lobulillar també existeix

El càncer de mama lobulillar infiltrant (CLI) representa entorn del 10% de tumors malignes de la mama, és sensible a tractaments hormonals en gairebé el 90% de casos, i té un comportament biològic diferent del carcinoma infiltrant de tipus no especial (abans anomenat carcinoma ductal infiltrant o CDI), que és, de molt, el més freqüent (80% de casos).

Les diferències biològiques del càncer de mama lobulillar infiltrant no s’han considerat en estudis clínics previs ni a les guies clíniques de tractament per a pacients càncer de mama precoç. I les eines que ens informen sobre l’agressivitat del tumor i la necessitat d’indicar tractament amb quimioteràpia com són les dades del tumor i les plataformes gèniques comercialitzades semblen reflectir molt més la biologia de comportament del carcinoma infiltrant de tipus no especial que la del càncer de mama lobulillar infiltrant, cosa que fa que possiblement no estiguem indicant els tractaments més adequats per evitar la recaiguda.

L’any 2016, gràcies a la Pink Run organitzada per Sin Teta Hay Paraíso, vam iniciar aquest projecte apassionant sota el lema “El Lobulillar també existeix”. Aquest any, amb la vostra ajuda, volem donar-li l’impuls definitiu per completar-lo. Amb això coneixerem millor el pronòstic d’aquest tumor i sabrem amb més certesa quins pacients hem de considerar un tractament amb quimioteràpia o un tractament hormonal més prolongat.

“Des del VHIO volem agrair a totes les entitats que organitzen aquesta carrera solidària, que ja és una tradició al mes d’octubre, i a totes les persones que hi participen la seva generositat. Totes fan possible l’avenç de la investigació del càncer de mama i ens ajuden a crear millors mètodes de diagnòstic, tractament i atenció a les pacients”, comenta la Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Vall d’ Hebron i del Grup de Càncer de Mama i Melanoma del VHIO.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.