Vall d’Hebron inaugura el centre de càncer de mama "Endavant i de cara"

L’Hospital Vall d’Hebron ja disposa d’un centre exclusiu de càncer de mama. Es denomina “Endavant i de cara”, i la seva finalitat principal serà la prevenció i el tractament de càncer de mama. Construït en les dues primeres plantes de l’àrea maternoinfantil del mateix recinte, el nou centre té una capacitat per atendre a més de 12.000 visites anuals i dur a terme més de 4.500 tractaments.

La reina Sofia, acompanyada de la consellera de Salut Marina Geli, va ser l’encarregada d’inaugurar aquest nou servei d’atenció integral de tot el procés que implica un càncer de mama. José Baselga, oncòleg i director d’aquesta nova unitat de l’hospital, també va assistir a l’acte.

El nou centre de càncer de mama ha estat construït gràcies a una donació filantròpica, de 4,4 milions d’euros, d’una antiga pacient de José Baselga, M. Àngels Sanahuja. Té l’objectiu de convertir-se en el centre de referència de tota Europa. «Marxem a viure junts, ja no quedarem només per a anar al cinema. El centre multidisciplinar cobreix totes les àrees d’atenció del càncer de mama», va afirmar Baselga durant l’acte d’inauguració. I és que un altre dels objectius del centre és trencar les barreres entre especialitats i atacar una malaltia que en l’actualitat pot patir 1 de cada 8 dones.