José Baselga guanya el premi Jaume I d’investigació mèdica

José Baselga, director de VHIO, ha estat guardonat amb el Premi Jaume i d’investigació mèdica. Els guardonats s’han decidit entre160 candidats, i el jurat ha estat composat per 18 Premis Nobel, destacats catedràtics i científics. El guardó està dotat d’una quantitat econòmica que ascendeix a 100.000 euros.

Baselga ha estat guardonat per «el seu treball en el desenvolupament de nous agents moleculars per al tractament del càncer». L’oncòleg ha declarat, després de rebre el premi, que «aquest és el reconeixement al model de treball, que estableix un pont entre la ciència bàsica i la medicina clínica perquè els pacients es beneficiïn el més aviat possible dels resultats de les investigacions». Segons Baselga, aquest és «un dels problemes més importants que hi ha en l’actualitat».

Els Premis Jaume I, otorgats per la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, reconeixen des de 1989 el treball d’investigadors que hagin contribuït de forma cabdal en l’avanç de la ciència nacional. Sembla ser que el model translacional que impulsada per José Baselga comença a donar fruits.

L’entrega dels premis, que aquest any compleixen el seu XX aniversari, se celebrarà el 10 d’octubre a Alacant, amb la presència dels Reis d’Espanya.