Volem purpurina fa entrega d’una donació a VHIO per donar suport a la investigació en càncer de mama

Donació_volempurpurina

Dimarts 10 de gener, Ariadna Gomis i Mireia Coderch en representació de l’Associació Volem Purpurina han lliurat una donació al Grup de Càncer de Mama de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) liderat per la Dra. Cristina Saura. Els 1.620€ donats s’han recaptat amb diverses iniciatives organitzades per Volem Purpurina en el marc del Dia Mundial del Càncer de mama.

El Dr. Santiago Escrivà, oncòleg mèdic de la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador del Grup de Càncer de Mama del VHIO, ha agraït a l’associació la seva generositat. “Tota aportació és útil per continuar avançant en la investigació contra el càncer. Per això iniciatives com les que posa en marxa Volem Purpurina amb aquest objectiu s’agraeixen i molt”.

La donació es destinarà al projecte de Biòpsia Líquida del Grup de Càncer de Mama del VHIO que consisteix a estudiar l’ADN tumoral circulant a la sang per determinar l’evolució del tumor i les seves mutacions. Els investigadors estudien la prevalença de mutacions en els diferents subtipus de càncer de mama metastàtic (luminal, triple negatiu i HER2 positiu) per facilitar la cerca d’un tractament més adequat i eficaç segons el perfil molecular de cada pacient. La biòpsia líquida comparada amb la de teixit, es realitza mitjançant una anàlisi de sang, És una tècnica menys invasiva que l’extracció de teixit i permet veure com evoluciona el tumor de manera precisa avaluant si es fa resistent a la teràpia administrada al llarg del temps

L’Associació Volem Purpurina és una associació sense ànim de lucre que desenvolupa idees i projectes per donar suport a diferents causes socials o sanitàries, entre elles la investigació contra el càncer de mama.

Related Posts