KALEIDO LOGISTICS col·labora en la investigació del sarcoma en una campanya que ha comptat amb la participació de tot el seu equip

Donacio Kaleido web

Dilluns 10 de gener l’empresa Kaleido ha fet entrega d’una donació al Grup de Recerca Translacional a Sarcomes liderat pel Dr. César Serrano per donar suport a la investigació contra aquesta malaltia rara.

L’encarregada de lliurar el xec simbòlic de 4.300€ ha estat Daniela Silvia Bobos, responsable del departament de Xàrtering Àsia de Kaleido. “Cada any a Kaleido es realitzen accions per recolzar la lluita contra el càncer. Després del meu diagnòstic, els meus companys van decidir ajudar-me en la meva decisió de posar un granet de sorra per recolzar la investigació contra els sarcomes. La meva pròpia experiència m’ha fet veure com n’és d’important la investigació per tenir opcions de tractament”.

“Un no té prou paraules per agrair gestos així” diu el Dr. César Serrano. “Pacients, amics, família i companys de feina que se sensibilitzen amb la necessitat d’investigar en malalties rares com els sarcomes”.

L’import de la donació es destinarà al projecte SarcModel que té com a objectiu generar models cel·lulars i animals de sarcoma per estudiar-los al laboratori i identificar noves dianes terapèutiques per desenvolupar noves opcions de tractament per als pacients.

Projecte SarcModel: la importància de generar models tumorals de sarcomes

Els sarcomes són un tipus de càncer infreqüent: al voltant de 6.000 casos dels 275.000 que es diagnostiquen a Espanya cada any (únicament un 1-2% de tots els tipus de càncer). És també una malaltia molt complexa, amb prop de 100 tipus diferents de sarcomes, cadascun amb una biologia i un comportament clínic diferents. Tot això comporta que la supervivència d’aquests pacients sigui inferior a altres tipus de càncers per manca d’investigació i tractaments.

Un dels principals problemes és la manca de models cel·lulars i animals de sarcomes, la base per poder avançar en el coneixement molecular i en la generació de noves estratègies terapèutiques.

Els models tumorals són una eina bàsica per a l’avenç de la investigació en Oncologia; prenent un fragment d’un tumor d’un pacient, intentem que continuï creixent al laboratori, ja sigui en forma de cèl·lules aïllades (cultius cel·lulars), cèl·lules agrupades (organoides), o cèl·lules creixent en animals (xenoempelts). La generació d’aquests models tumorals permet investigar al laboratori de manera molt més fidedigna els mecanismes que hi ha darrere del creixement dels sarcomes i experimentar noves teràpies.

El Grup de Recerca Translacional a Sarcomes del VHIO busca donar un impuls a la generació de models tumorals de sarcomes, ja que són pocs els que hi ha a tot el món, i fins i tot inexistents en diversos subtipus de sarcoma. L’objectiu final d’aquest projecte, anomenat SarcModel, és disposar de les eines imprescindibles per aprofundir en el coneixement de la biologia dels sarcomes que resultin en possibles formes de tractament que oferir als nostres pacients a la consulta.

Sobre Kaleido

Kaleido és un operador logístic global que gestiona projectes sota un enfocament innovador. Des dels seus inicis, Kaleido ha buscat contínuament la seva integració a la societat. Després d’anys treballant per i per ser una empresa sostenible són conscients de l’impacte que tenen com a empresa al seu entorn, al medi ambient, i per descomptat a les persones que formen part del seu equip.

Participen contínuament en accions amb les comunitats on operen, a través de formació, donacions, ajuda social i patrocinis esportius; en base al seu valor per a la comunitat, a la consistència amb els valors corporatius i als principis de sostenibilitat. D’aquesta manera, cada any incrementen el nombre d’accions, així com el nivell de participació de tots els empleats.

Related Posts