El sector dels habitatges turístics recapta fons per finançar un projecte de recerca del VHIO sobre la resposta immune a les lesions metastàtiques

werespect
  • El proper 27 de març tindrà lloc un sopar benèfic al Museu Nacional d’Art de Catalunya organitzat per la plataforma weRespect. Aquesta iniciativa ja ha recaptat més de 50.000€ per a la investigació contra el càncer.

 

  • Els fons recaptats es destinaran a un projecte liderat pel Dr. Joan Seoane, professor ICREA i codirector del Programa de Recerca Preclínica i Translacional del VHIO, que té com a objectiu l’estudi molecular les lesions metastàtiques dels pacients per desenvolupar nous fàrmacs immunoterapèutics eficaços i identificar biomarcadors capaços de predir la resposta dels pacients

 

La plataforma weRespect, que va néixer gràcies a la iniciativa de la startup catalana Roomonitor per promoure les bones pràctiques entre usuaris/àries dels habitatges turístics a Europa, reunirà a Barcelona el proper 27 de març els principals agents del sector turístic, a un acte benèfic a favor de la investigació contra el càncer de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), amb què ja porten recaptats més de 50.000€.

El sopar, obert a qualsevol persona, empresa o organització interessada a l’esdeveniment a través d’una plataforma digital d’Inscripció, se celebrarà el darrer dilluns d’aquest mes a la Cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i comptarà amb la participació principals actors de la indústria europea del lloguer a curt termini, juntament amb institucions locals i nacionals.

Emmarcat dins de la iniciativa weRespect, aquest primer sopar benèfic ha estat organitzat per l’Associació d’Apartaments turístics de Barcelona -APARTUR -, juntament amb Roomonitor. Així mateix, la gala compta amb el patrocini de Beyon i Alcam Barcelona i la col·laboració d’Airbnb, V3RBO group Expedia, Avantio, Aspasios, Numa, Friendly Rentals, AB Apartment Barcelona i Feel at Home.

La gala comptarà amb la presència de Marta Domènech –Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya–, Xavier Marcé i Xavier Suñol –Regidor i Director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, respectivament–, i del president d’APARTUR, Enrique Alcantará.

També està confirmada la representació de la Federació Europea d’Habitatge Vacacional (EHHA), la Federació Espanyola (FEVITUR), i les de Portugal (Alep), Bèlgica (Short Term Rental), i França (SPLM), així com les associacions d’Euskadi (APARTURE), Madrid (MADRIDALOJA), Comunitat Valenciana (APTURCV I VIUTUR), Andalusia (AVVAPRO), i Catalunya (FEDERATUR I APARTUR).

La plataforma weRespect, es dedica des del 2019 a conscienciar sobre la sostenibilitat a la indústria DELS HABITATGES TURÍSTICS I APARTAMENTS TURÍSTICS, i que, entre altres accions, atorga anualment una certificació a les empreses i apartaments turístics que segueixen un protocol per al control de sorolls a les comunitat on operen, minimitzant les molèsties veïnals que es poguessin generar.

En aquesta ocasió, weRespect ha decidit brindar el seu suport a la lluita i la investigació contra el càncer del VHIO -Institut d’Oncologia de l’Hospital Vall d’Hebron-, com a centre de referència europea des del 2006, i pioner en la investigació multidisciplinària gràcies a la seva participació en consorcis i projectes amb altres centres de prestigi de tot el món.

Concretament, els fons recaptats en aquesta iniciativa serviran per finançar el projecte “Estudi de la resposta del sistema immune a les lesions metastàtiques” liderat pel Dr. Joan Seoane, professor ICREA i codirector del Programa de Recerca Preclínica i Translacional del VHIO.

“Una de les revolucions recents en el tractament del càncer és la immunoteràpia, capaç d´induir respostes duradores en pacients amb càncer” explica el Dr. Seoane. “No obstant això, aquestes respostes només es produeixen en una minoria de casos (actualment es calcula que aquestes teràpies es poden aplicar en un 25% dels tumors), per això és primordial desenvolupar noves immunoteràpies perquè més pacients es puguin beneficiar del tractament”.

Actualment, la major part dels estudis de recerca del càncer es basen en el tumor primari i, en molts casos, en models allunyats de la realitat del pacient. “El nostre repte és conèixer millor com es comporten les metàstasis dels pacients per poder-les tractar abans i de manera més efectiva. En aquest sentit, aquest projecte té com a objectiu l’estudi molecular de les lesions metastàtiques dels pacients per poder desenvolupar nous fàrmacs immunoterapèutics eficaços, així com identificar biomarcadors que ens permetin predir quins pacients es poden beneficiar d’aquest tipus de tractaments” afirma el Dr. Joan Seoane.

Aquesta és la primera iniciativa benèfica del sector turístic europeu que s’organitza per recaptar fons per a una causa social, per la qual cosa la indústria de l’habitatge de vacances de Barcelona es torna a convertir en exemple per a altres ciutats i altres sectors en demostrar els avantatges de la col·laboració i la sostenibilitat de les empreses locals a favor del bé de la ciutat on operen.

 

Més informació sobre el projecte en aquest vídeo

 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.