La plataforma weRespect recapta 93.173€ per a finançar un projecte de recerca del VHIO sobre la resposta immune a les lesions metastàtiques

werespect web2
  • La gala benèfica es va celebrar el 27 de març passat a la Cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) organitzat per Roomonitor i l’Associació d’Apartaments turístics de Barcelona -APARTUR

 

  • Els fons recaptats es destinaran a un projecte liderat pel Dr. Joan Seoane, professor ICREA i codirector del Programa de Recerca Preclínica i Translacional del VHIO, que té com a objectiu l’estudi molecular les lesions metastàtiques dels pacients per desenvolupar nous fàrmacs immunoterapèutics eficaços i identificar biomarcadors capaços de predir la resposta dels pacients

 

La plataforma weRespect  impulsada per la tecnològica Roomonitor, ha recaptat 93.173€ amb les aportacions d’empreses gestores, associacions i proveïdors del sector dels habitatges turístics de tot Europa, reunits el 27 de març a Barcelona per secundar un acte benèfic a favor de la investigació contra el càncer del VHIO.

L’esdeveniment, desenvolupat a la Cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya, va ser organitzat per Roomonitor i l’Associació d’Apartaments turístics de Barcelona -APARTUR -, i va comptar amb la participació dels principals actors de la indústria europea del lloguer a curt termini, juntament amb institucions locals i nacionals.

Entre altres patrocinadors i col·laboradors van participar ChicStays, Beyond, Alcam Barcelona, Airbnb, VRBO group Expedia, Avantio, Aspasios, Numa, Friendly Rentals, AB Apartment Barcelona, Stay Unique i Feel at Home.

La gala va comptar amb la presència de Marta Domènech -Directora General de Turisme de la Generalitat de Catalunya-, Xavier Marcé i Xavier Suñol -Regidor i Director de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, respectivament-, i dels responsables de la Federació Europea d’Habitatge Vacacional (EHHA), la Federació Espanyola (FEVITUR), i les de Portugal (Alep), Bèlgica (Short Term Rental), i França (SPLM), així com les associacions d’Euskadi (APARTURE), Madrid (MADRIDALOJA), Comunitat Valenciana (APTURCV I VIUTUR), Andalusia (AVVAPRO), i Catalunya (FEDERATUR I APARTUR).

weRespect, que des del 2019 promou la sostenibilitat a la indústria dels habitatges i apartaments turístics certificant els particulars i empreses gestores que segueixen un protocol per al control de sorolls a les comunitats on operen, ha decidit en aquesta ocasió donar suport a la investigació contra el càncer de l’Hospital Vall d’Hebron, amb un esdeveniment benèfic que torna a situar Barcelona com a exemple de col·laboració i sostenibilitat al sector turístic europeu

Estudi del sistema immune a les lesions metastàtiques

Al final de la gala, la recaptació va ser lliurada al Dr. Joan Seoane, Codirector de Recerca Translacional i Preclínica del VHIO, centre de referència europea des del 2006 en la lluita contra el càncer, i pioner en la investigació multidisciplinària gràcies a la seva participació en consorcis i projectes amb altres centres de prestigi de tot el món.

El Dr. Seoane ha avançat que l’aportació servirà per finançar una investigació sobre l’estudi molecular de les lesions metastàtiques, per identificar biomarcadors que permetin predir quins pacients es poden beneficiar de tractaments immunoterapèutics, i poder desenvolupar nous fàrmacs.

“Una de les revolucions recents en el tractament del càncer és la immunoteràpia, capaç d´induir respostes duradores en pacients amb càncer” explica el Dr. Seoane. “No obstant això, aquestes respostes només es produeixen en una minoria de casos (actualment es calcula que aquestes teràpies es poden aplicar en un 25% dels tumors), per això és primordial desenvolupar noves immunoteràpies perquè més pacients es puguin beneficiar del tractament ”.

Actualment, la major part dels estudis en investigació del càncer es basen en el tumor primari i, en molts casos, en models allunyats de la realitat del pacient. “El nostre repte és conèixer millor com es comporten les metàstasis dels pacients per poder-les tractar abans i de manera més efectiva. En aquest sentit, aquest projecte té com a objectiu l’estudi molecular de les lesions metastàtiques dels pacients per poder desenvolupar nous fàrmacs immunoterapèutics eficaços, així com identificar biomarcadors que ens permetin predir quins pacients es poden beneficiar d’aquest tipus de tractaments” afirma el Dr. Joan Seoane.

 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.