L’Institut Escola Oriol Martorell fa una donació al VHIO per a la recerca en immunoteràpia en glioblastoma

Donació IES OMartorellweb2

El 27 de març  l’Àrea de Música de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona ha fet una donació al Grup d’Expressió Gènica i Càncer del VHIO, liderat pel Dr. Joan Seoane, professor ICREA i codirector del Programa de Investigació Preclínica i Translacional del VHIO.

Les encarregades de lliurar el xec simbòlic de 2.418€ han estat Judit Rovira Gols i Maria Gorina Vanrell en representació de tota la comunitat educativa de l’IEA Oriol Martorell.  Han aconseguit recaptar aquest import amb una campanya a la plataforma de mecenatge Mi grano de arena i amb donacions recollides en els concerts que organitza l’àrea de música

La donació es destinarà a un projecte de recerca liderat pel Dr. Joan Seoane per desenvolupar nous tractaments d’immunoteràpia innovadors per al tractament del Glioblastoma. La iniciativa de l’escola neix després de perdre una companya, professora de l’escola, com a conseqüència d’aquest tumor cerebral.

“En record de la nostra companya i de totes aquelles persones de la nostra comunitat educativa afectades per tumors cerebrals agressius, l’IEA Oriol Martorell, com a centre educatiu volem aportar el nostre gra de sorra i ajudar a donar visibilitat a la necessitat urgent d’invertir més en recerca per poder avançar en tractaments més efectius i en el diagnòstic i atenció precoç dels pacients afectats per aquests tumors” explica Maria Gorina, professora  de l’IEA Oriol Martorell.

“El glioblastoma és el tumor cerebral més freqüent i agressiu i les opcions terapèutiques són molt limitades. Per això, és fonamental seguir avançant en la ciència i recerca en aquest camp per millorar els tractaments d’aquests pacients” explica el Dr. Joan Seoane.

La immunoteràpia ha demostrat una gran eficàcia en els tumors més immunogènics, com ara el melanoma i el càncer de pulmó. No obstant això, hi ha altres tumors, com el glioblastoma, en què la resposta a aquestes teràpies no és satisfactòria. El grup liderat pel Dr. Seoane està desenvolupant nous fàrmacs per revertir aquest fet i aconseguir que la immunoteràpia puguis ser efectiva en glioblastoma.

“El nostre grup està investigant per identificar nous biomarcadors i desenvolupar nous tractaments immunoteràpics innovadors per tractar el glioblastoma” afirma el Dr. Seoane.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.