El Dr. Josep Tabernero ha estat elegit Metge de l’Any als Premis ABC Salud

Dr. Josep Tabernero

El diari ABC ha donat a conèixer els guanyadors dels seus Premis ABC Salud i el Dr. Josep Tabernero, director delaVall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) i cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron, ha estat un dels guardonats, amb el premi al Millor Metge de l’Any. D’aquesta manera se li reconeix la tasca tant clínica com investigadora.

Després de dues edicions en què el protagonisme va ser per a la pandèmia de covid-19, en aquesta darrera edició dels premis ABC Salud han estat els avenços en l’oncologia els que han centrat l’atenció. Com en anys anteriors, aquests premis han tingut un jurat d’excepció, presidit per Ana Pastor, vicepresidenta segona del Congrés i exministra de Sanitat. També han format part del jurat Antonio Zapatero, exviceconseller de Sanitat de Madrid, Beatriz Domínguez, directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Cristóbal Belda, director de l’Instituto de Salud Carlos III, Federico Montalvo, vicerector de la Universitat Pontifícia de Comillas, María Blasco, directora del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i Nuria Ramírez de Castro, redactora en cap de Societat d’ABC.

El Dr. Josep Tabernero ha estat seleccionat per ser un referent internacional en la recerca del càncer colorectal i els tumors digestius. La seva recerca, aplicada a la clínica, ha canviat el tractament dels pacients amb el disseny de teràpies dirigides més eficaces, que han permès avançar de manera significativa en el desenvolupament de l’oncologia de precisió. Expresident de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), també ha contribuït a l’aprovació de més de 40 fàrmacs oncològics.

A més del Dr. Josep Tabernero, la resta de premiats han estat: l’Hospital Clínic de San Carlos com a millor hospital públic per la unitat d’immunologia reproductiva; a la categoria d’hospital privat el Centro de Protonterapia Quirón de Madrid; com a millor medicament, la polipíndola que protegeix el cor desenvolupada pel Dr. Valentí Fuster al Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC) amb el laboratori Ferrer; la millor tecnologia sanitària ha estat el sistema de Fujifilm d’intel·ligència artificial per diagnosticar el càncer; el programa d’infermeria Maternity Blues de l’Hospital Sanitas La Zarzuela a la categoria d’infermeria; el lliurament de tests d’antígens d’autodiagnòstic de covid-19 de les farmàcies de Madrid a la categoria de farmàcia; i com a millor fundació, la Fundació Mundo Sano, que treballa per les víctimes de malalties que han quedat desateses per la resta del món i que pateixen 1.600 milions de persones.

«És un orgull per mi haver estat premiat per ABC Salud. Però aquest reconeixement a la meva persona no hauria estat possible si amb mi no hi hagués també un gran equip, que tinc el privilegi de liderar tant a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron com al VHIO. Tots tenim una meta clara, que no és cap altra que oferir als pacients amb càncer tractaments més efectius gràcies a la recerca i a la medicina de precisió. Premis com aquest, que reconeixen la nostra tasca, ens motiven encara més a continuar en aquesta línia», va explicar el Dr. Josep Tabernero.

Des del VHIO volem felicitar el nostre director, el Dr. Josep Tabernero, per aquest nou reconeixement a la seva tasca i la seva trajectòria, i fer extensiva també aquesta mateixa felicitació a la resta de premiats per la seva contribució i el seu esforç per millorar la salut de totes les persones.

Related Posts