El Paseíco de la Mama finança una investigació sobre la resposta a tractament en pacients de càncer de mama metastàtic segons el seu estatus genètic

paseico

Després de dues edicions marcades per la pandèmia, el Paseíco de la Mama va tornar a celebrar-se amb normalitat el 15 d’octubre passat. Una tradicional caminada de 7,5 quilòmetres al llarg del canal de Saragossa amb familiars, amics i coneguts per recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama a la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO).

El 23 de gener Inés Gasén, en representació del Paseíco de la Mama, ha fet entrega del xec simbòlic de 57.800€ al Grup de Recerca de Càncer de Mama del VHIO, liderat per la Dra. Cristina Saura.

A la dotzena edició l’import recaptat es destinarà a investigar la resposta al tractament amb inhibidors de ciclines CDK4/6 (iCDK4/6) en una cohort de pacients amb càncer de mama metastàtic, receptor hormonal positiu en funció de l’estatus genètic de BRCA1/2 .

“El tractament amb inhibidors de ciclines CDK4/6 (iCDK4/6) en combinació amb hormonoteràpia s’ha posicionat com a tractament d’elecció a primera línia després del diagnòstic d’un càncer de mama avançat amb expressió de receptors hormonals” explica la Dra. Mara Cruellas , oncòloga de la Unitat de Mama de l’Hospital Vall d’Hebron i investigadora del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO, que lidera el projecte.

“No obstant això, no es coneix si les dones portadores d’una variant patogènica en un gen de la via de la recombinació homòloga (BRCA1 o BRCA2) es beneficien d’aquest tractament de la mateixa manera”.

“L’objectiu d’aquest estudi és analitzar la resposta al tractament en una cohort de pacients de càncer de mama avançat en dependència del seu estatus genètic. També s’avaluaran els mecanismes moleculars subjacents. Tot això pot ajudar a optimitzar l’estratègia terapèutica en pacients amb una alteració coneguda a BRCA1/2” conclou la Dra. Cruellas.

Sobre el Paseíco de la Mama

El primer Paseíco de la Mama va tenir lloc el juny del 2011. Tot va començar quan Inés Gasén va ser diagnosticada de càncer de mama en ple embaràs. L’alegria que tant ella com la seva família sentien pel futur nadó es va tenyir de preocupació i incertesa per la salut de tots dos. Va ser llavors quan la seva sogra, Elaine, va agafar les regnes de la situació i, juntament amb la Inés i les seves filles, Pili i Susan, va organitzar una caminada de 7,5 Km al llarg del Canal de Saragossa. El seu objectiu: recaptar fons perquè el VHIO avancés en la seva investigació sobre el càncer de mama.

“La meva sogra Elaine va sentir la necessitat de fer alguna cosa per ajudar a combatre la malaltia i va sorgir la idea del Paseíco de la Mama” explica Inés Gasen. “Portem 12 edicions i hem participat a diferents projectes de recerca del VHIO. Són projectes incipients i la nostra aportació serveix per donar-li un impuls i tirar-los endavant” conclou.

La Dra. Cristina Saura, cap de la Unitat de Mama de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca en Càncer de Mama del VHIO ha agraït la tasca del Paseíco de la Mama: “És un orgull, i una responsabilitat també , recollir les donacions que any rere any treballen per recaptar per a la investigació a VHIO. És un luxe treballar cada any en projectes que gràcies al finançament que rebem del Paseíco ens permeten obtenir resultats preliminars, perquè aquests projectes creixin i rebin finançament públic en forma de beques per, al final del dia, aconseguir l’objectiu final de tothom que és millorar la supervivència i la qualitat de vida de les pacients de càncer de mama”.

 

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.